Desele intreruperi de curent care au avut loc pe parcursul saptamanii trecute in sectorul 5 si care au avariat aparatele casnice a mai multor familii ar fi fost provocate de interventiile neautorizate la reteaua electrica. Cel putin asa explica directorul Electrica Muntenia Sud (EMS), Mircea Patrascoiu.

Acesta spune ca de vina ar mai fi si defectarea unor elemente din reteaua de distributie a energiei electrice, care au o vechime de peste 30 de ani. Cea mai afectata zona este centrul istoric al Bucurestiului, unde s-au inceput deja lucrari de modernizare a retelelor de energie.

"Se incearca inlocuirea instalatiilor din centrul istoric, unde sunt cabluri vechi si de 50 de ani, care au fost proiectate pentru o anumita capacitate, mai mica decat cea pe care o suporta acum", a explicat directorul general al EMS. in ceea ce ii priveste pe pagubitii care au ramas fara electrocasnice, acestia vor fi despagubiti dupa ce instanta se va pronunta asupra vinovatului care a provocat penele de curent.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.