Dupa succesul jocului de paint ball, o alta oferta de petrecere a timpului liber li se ofera romanilor: in Bucuresti se deschide prima sala de Laser Tag de la noi din tara.

Este vorba despre un modern amplasament de pe bulevardul Titulescu, unde fanii celebrului film "Razboiul Stelelor" isi vor putea indeplini visul de a se "lupta" intre ei cu echipamente laser. La noi, laser tag-ul este o noutate absoluta. Asta chiar daca in strainatate este de ceva ani buni unul dintre cele mai populare "sporturi" de divertisment.

Este un joc de echipa care simuleaza lupta cu arme intr-un decor postapocaliptic. Noutatea absoluta consta in efectul vizual produs de luminile laser care lovesc vestele coechipierilor.

Spre deosebire de alte sporturi, acest joc nu produce niciun efect fizic asupra jucatorilor si poate fi experimentat atit de persoane foarte tinere, cit si de cei mai in virsta. Istoria laser tag a inceput la sfirsitul anilor 1970, cind Armata Statelor Unite ale Americii a lansat o cerere pentru un echipament care sa revolutioneze metodele clasice de antrenament. S-a creat atunci MILES ( Multiple Integrated Laser Engagement System), ce functioneaza cu raze infrarosii in locul munitiei reale, percepute de senzorii receptorului localizat pe echipamentul presupusului adversar.

Acesta a fost prototipul care a permis preluarea conceptului si crearea in industria de divertisment a sportului laser tag. Apoi, in 1982, George Carter III, in urma vizionarii celebrei scene de lupta Millenium Falcon din filmul Star Wars a inceput crearea primului sistem de joc laser tag si proiectarea unei arene, dupa doar doi ani avind loc lansarea oficiala a echipamentului laser tag ca produs comercial. In scurt timp, milioane de oameni au devenit practicanti impatimiti ai acestui sport.

Labirinturi, rampe, fum, raze laser

Prima sala de laser tag din Romania se deschide chiar zilele acestea, in Capitala, undeva in spatele service-ului de pe bulevardul Titulescu. O premiera absoluta la noi, chiar daca in lume exista aproximativ 1 000 de spatii Laser Tag, pe piata europeana cea mai mare dezvoltare de sali fiind in Occident.

Totusi, in ultima vreme, si in sud-estul continentului s-au deschis peste 250 de locatii. Deci, romanii impatimiti de S.F. se vor putea si ei bate, in sfirsit, ca in celebrul film " Star Wars". Si asta pentru ca jocul are loc intr-o sala amenajata astfel incit sa imite cit mai bine un decor sumbru, ca dupa Apocalipsa.

"Luptele" se vor purta de catre combatanti dotati cu veste ca in filmele S.F., care vor emite luminite de culoarea verde sau rosie, in functie de ce echipa apartii. Jucatorii vor mai avea la dispozitie si pistoale care emit raze laser de aceleasi culori, iar atunci cind iti nimeresti adversarul, acest lucru se va putea sesiza pe vesta acestuia. Totul se va desfasura in atmosfera difuza creata de black light, boxe amplasate in toata sala, rampe, labirinturi, obstacole din cauciucuri, stroboscoape de lumini, jocuri laser, aparate de fum. Un joc dureaza 12 minute si pretul va fi unul modic, oricum pina in zece euro.