Aproximativ o suta de pensionari galateni au pichetat sediului Ministerului Muncii, principala nemultumire a protestatarilor vizand modul de calculare a pensiei insa, din partea reprezentantilor Guvernului protestatarii au obtinut doar acordul privind stabilirea discutiilor de modificare a legislatiei.
In timp ce la MMSSF se purtau discutii cu presedintele Casei Nationale de Asigurari Sociale, Mihai Seitan si cu secretarul de stat Catalin Danila, pensionarii purtau pancarte pe care scria "Guvernanti, voi sunteti genocidul pensionarilor", "Guvernanti, voi conduceti mafia si coruptia din Romania", "Barbule, Barbule, de ce ne prigonesti". Pensionarii au afirmat ca nu cer decat sa li se calculeze pensiile in mod corect, asa cum prevede Legea 19/2000.

Printre solicitari se numara majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, desfiintarea caselor de pensii paralele, acordarea a 40% din veniturile realizate in perioada lucrata in grupa I si a 20% pentru grupa a II-a proportional cotei de participare la asigurarile sociale etc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.