Se deschide prima scoala intensiva de marketing si comunicare din Romania. International Advertising Association inaugureaza programul rapid de pregatire creat conform standardelor europene.

Pregateste-te sa devii un profesionist in comunicare. International Advertising Association lanseaza IAA School of Marketing&Communications. Ideea infiintarii unei astfel de scoli a venit mai mult ca o necesitate: "Am remarcat ca cea mai mare problema de anul trecut a reprezentat-o insuficienta oamenilor bine pregatiti", spune Felix Tataru, presedintele IAA.

Scoala va avea trei module pentru diferite niveluri de specializare: juniori, seniori si directori. Deschiderea scolii se va face cu modulul pentru juniori, adica pentru cei care au un nivel de experienta situat intre 0 si 2 ani. Orele se vor desfasura o data la doua saptamini, in fiecare vineri si simbata. O grupa este formata din maximum 30 de persoane, iar programul se va derula de-a lungul a patru luni, in perioada 31 martie - 21 iulie 2007. Modulul se va finaliza cu un examen in urma caruia vei obtine o diploma de absolvire. Membrii IAA te asigura ca aceasta diploma te va ajuta sa iti gasesti un loc de munca in domeniu.

Rampa de lansare in publicitate

"Nu ne dorim pe oricine in aceasta scoala. Vrem sa facem o selectie foarte riguroasa", spune Victor Dobre, director executiv la IAA.

Aplicarea se face prin completarea unui dosar. Acesta trebuie sa contina un formular tip, un CV cu poza si trei eseuri. Temele pentru eseuri sint gindite pentru a contura personalitatea fiecarui individ si pentru a-i afla abilitatile. Candidatii trebuie sa raspunda sub forma de eseu, in maximum 2.000 de semne, la provocarile: "De ce ai ales aceasta scoala?", "Cum ar arata descrierea ta ca si produs?". In ultimul eseu trebuie sa pregatesti si sa argumentezi o campanie care are ca scop promovarea brandului tau personal.

Dupa ce ai intocmit dosarul trebuie sa achiti o taxa de 50 de euro, in urma careia vei primi o parola si un username. Cu ajutorul lor vei da un test de personalitate online. "Daca exista discrepante intre rezultatele de la dosar si test, numai atunci se va face si un interviu fata in fata", specifica Victor Dobre, director executiv la IAA. Selectia candidatilor va fi facuta de catre Comitetul de Conducere a IAA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.