Cel putin 10 proiecte rezidentiale lansate in 2006 vor aduce pe piata imobiliara bucuresteana peste 3.000 de apartamente in urmatorii doi ani de zile si aproape 8.000 pana in 2010, pentru a compensa lipsa locuintelor din capitala, se arata intr-un studiu Colliers International.

Potrivit reprezentantilor Colliers, din proiectele lansate pe piata pana la sfarsitul anului 2006, doar doua vor putea fi disponibile si vor aloca locuinte in acest an.

Astfel, primele 453 de apartamente in complexe rezidentiale vor fi livrate clientilor in trimestrul patru din 2007, in zona Baba Novac - Mihai Bravu din estul Bucurestiului si in complexul rezidential din Parcul Banatului, restul locuintelor ajungand in posesia cumparatorilor doar pe parcursul anului 2008.

"Noile proiecte rezindentiale vor acoperi majoritatea zonelor semi-centrale si periferice si se vor extinde in intreaga Capitala", sustin consultantii companiei Colliers International, care mai spun ca pe viitor vom asista la o intensificare a competitiei dat fiind ca dezvoltatorii au anuntat deja cel putin cate doua proiecte in cartiere cum ar fi Colentina, Titan, Grozavesti, Dristor, etc.

Si presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu sustine ca in ultimii doi-trei ani cererea pe piata imobliara bucuresteana s-a ridicat la aproximativ 60.000 de locuinte, iar oferta din momentul de fata atinge doar circa 10.000 de case aflate inca in stadiul de constructie. in aceste conditii, noile apartamente vin ca o gura de oxigen pentru cei aflati in cautarea unei locuinte, dar nu pentru cei cu venituri medii, ci mai mult pentru cei care au venituri peste mediu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.