Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, crede ca, din mai, firmele vor anexa la ofertele de angajare si „sansa“ unei pensii private.

Pensiile private facultative, cunoscute sub denumirea de "Pilonul III", se vor putea contracta inca din luna mai, a declarat ieri Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Contributia la un astfel de fond poate fi platita de oricine, in limita a 15% din venitul brut.

Contributie deductibila la fondul de pensii

O contributie la un astfel de fond prezinta avantajul ca e deductibila, in limita a 200 de euro din impozitul pe profit al firmei. In cazul unei persoane fizice, deducerea este tot de 200 de euro, dar din impozitul pe venit.

"In afara faptului ca pensia va fi consistenta, statul roman incurajeaza aceste contributii prin deducerea de 200 de euro. Nu este exclus ca ofertele de angajare facute de companii sa contina in curind si detalii legate de pensie. Pe de alta parte, singura problema pe care o putem intimpina in acest proces de «privatizare» a pensiilor este increderea scazuta a populatiei in astfel de Fonduri. De aceea conditiile de autorizare a Fondurilor sint foarte aspre", a spus Oancea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.