Cea de-a 79-a editie a mult-ravnitelor trofee ale Academiei Americane de Film nu a avut sarea si piperul de altadata

Martin Scorsese si-a vazut visul cu ochii. Dupa cinci infrangeri si o lunga asteptare, inca din 1981, cu filmul "Taurul furios", Scorsese a primit Oscarul pentru cel mai bun regizor. A plans de emotie. Filmul care i-a purtat noroc, "Cartita", a mai adunat alte trei premii importante la editia cu numarul 79 a celor mai ravnite trofee din industria cinematografiei, pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu adaptat si cel mai bun montaj.

Academia Americana de Film i-a mai premiat, duminica seara, la Kodak Theatre din Los Angeles, pe Helen Mirren (cea mai buna actrita) pentru rolul din "Regina" si Forest Whitaker (cel mai bun actor) pentru interpretarea din "Ultimul rege al Scotiei". Au mai fost recompensate cu cate un premiu Oscar productiile "Un adevar care deranjeaza" (cel mai bun documentar) si "Happy Feet - Mumble cel mai tare dansator" (cel mai bun film de animatie).

Culisele plictiselii

E! On-line a facut de-a lungul noptii decernarii Oscarurilor transmisiuni pe www.eonline.com din camera presei de la Kodak Theater (de Joel Ryan), dar si de la evenimentul serii postpremii, adica petrecerea organizata de Elton John, unde chiar trebuie sa fii cineva ca sa intri (de Macr Malkin). Presa americana s-a delectat in ultimele zile cu ceea ce s-a numit profetia Scorsese.

Daca in filmul sau "The Departed" este vorba de turnatori ("rat" in slangul filmelor politiste), bineinteles ca o invazie de sobolani (rat, lb. engl.) intr-un fast-food newyorkez a fost considerata ca o prevestire ca Scorsese va lua in sfarsit un premiu Oscar. si a luat. in camera presei de la Oscaruri, distractia a fost insa alta. Toata lumea astepta remarci inteligente sau macar interesante de la castigatori. Cel mai surprinzator a fost, dupa o categorie mai putin interesanta, cea a mixajului de sunet, unde Kein O’Connell ("Apocalypto") a pierdut pentru a 19-a oara statueta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.