Baletul preferat al liderilor politici rusi, inclusiv Putin, a cucerit intreaga lume

Bine-cunoscutul balet rus "Lacul lebedelor", devenit celebru in intreaga lume, implineste 130 de ani la 4 martie. Faimosul Teatru Balsoi, care a gazduit premiera acestuia in 1877, este inca inchis pentru reconstructie. Reprezentatia speciala pentru marcarea aniversarii baletului va avea loc la Moscova, la 1 martie, in sala Palatului Kremlin, scrie "Pravda".

Balet clasic al culturii ruse, "Lacul lebedelor" s-a bucurat intotdeauna de mare popularitate, atat in randul politicienilor sovietici, cat si rusi.

Actualul presedinte al Rusiei, Vladimir Putin, nu face exceptie. Vladimir Lenin a fost singurul lider politic caruia nu i-a placut "Lacul lebedelor". Lenin nu se dadea in vant dupa muzica clasica, pe motiv ca slabeste puterea de a munci si a gandi. in plus, credea ca muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski, unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii, reflecta spiritul burgheziei. "Lacul lebedelor" nu este numai cel mai faimos balet. Este, de asemenea, si cel mai politizat balet din lume, "o oglinda a vietii ruse si a calitatii", scrie ziarul rus.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.