Scandalurile se tin lant , dupa nominalizarile pentru editia din acest an a Premiilor UNITER.Vocile mai multor critici au denuntat deja faptul ca un mare succes de public, cum este "Revizorul", pus in scena la Teatrul de Comedie in regia lui Horatiu Malaele,nici macar nu a fost luat in calcul. In schim, se baga carbuni din plin in... Andrei Serban, pentru o gogomanie care se joaca la Clujm cu sala aproape goala -"Purificarea".

Cu sigurantaca o purificare ar fi necesara la acest UNITER, unde se stie deja ca premiile se acorda… pe sprinceana,pe prietenii politice si pe familiute. Membrii juriului de nominalizari pentru Premiile UNITER, editia 2007, au facut, duminica, precizari privind declaratiile actorului Vlad Ivanov, care ar dori sa renunte la nominalizarea la categoria ‘Cel mai bun actor in rol secundar’ pe motiv ca rolul interpretat de el in spectacolul ‘Elizaveta Bam’ ar fi unul principal.

Juriul de selectie, din care au facut parte criticii Iulia Popovici, Oltita Cintec, Alina Mang, Nicolae Prelipceanu si Adrian Mihalache, declara, intr-un comunicat transmis ROMPRES, ca isi pastreaza convingerea ca partitura lui Vlad Ivanov, interpret al personajului Ivan Ivanovici din spectacolul ‘Elizaveta Bam’, regizat de Alexandru Tocilescu, dupa Daniil Harms, la Teatrul Bulandra, ‘este una secundara, avand in vedere structura dramatica a textului original si constructia scenica a spectacolului’.

Juriul sustine ca ceea ce da vizibilitate si greutate rolului domnului Ivanov este exceptionala sa interpretare, acesta fiind si motivul pentru care el a fost nominalizat. Sursa citata precizeaza ca, anterior selectiei pentru Gala Premiilor UNITER, Vlad Ivanov a fost apreciat pozitiv pentru interpretarea unui rol secundar de catre alti patru critici participanti la ancheta Ziarului de duminica de la sfarsitul stagiunii 2005-2006, iar contestarea de catre actori a incadrarii la categoria ‘rol secundar’ are o lunga istorie in Gala Premiilor UNITER, cu precedente chiar in anii trecuti.

‘Din aceste motive, nu vom proceda la nominalizarea unui alt actor in locul domnului Ivanov si lasam la latitudinea juriului final sa ia sau nu in considerare solicitarea sa de a nu participa la aceasta competitie’, se arata in comunicatul de presa.

Totodata, cei cinci critici iau atitudine referitor la ‘o serie de afirmatii din presa ultimei saptamani in legatura cu interesele oculte pentru care anumite spectacole nu vor fi fost luate in calcul in stabilirea listei de nominalizari’, precizand ca deliberarile au fost absolut libere si independente, fara ca nimeni - nici Uniunea Teatrala din Romania, nici presedintele acesteia sa exercite vreun fel de interventie sau presiune. ‘Membrii juriului isi asuma intru totul responsabilitatea pentru nominalizarile facute in spiritul onestitatii, deontologiei si profesionalismului critic’, se mai arata in comunicat.

Gala Premiilor UNITER va avea loc, in acest an, la Sibiu, pe data de 23 aprilie. Vlad Ivanov a fost nominalizat alaturi de alti doi actori cu roluri secundare: Constantin Cojocaru pentru rolul Istvan din spectacolul ‘joi.megaJoy’ de Katalin Thuroczy, Teatrul Odeon, si Sorin Leoveanu pentru rolul ‘anchetatorul’ din spectacolul ‘Crima si pedeapsa’ dupa F.M. Dostoievski, Teatrul L.S. Bulandra.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.