Pasagerii cursei TAROM Bucuresti - Dubai au trecut prin mari emotii joi noapte, cand, la scurt timp de la decolare, au fost intorsi din drum "din cauza unei probleme tehnice". in realitate, membrii echipajului fusesera anuntati ca s-ar putea sa aiba o bomba la bord, asa ca au fost chemati imediat inapoi. Totul s-a dovedit o gluma proasta, politistii fiind acum pe urmele iresponsabilului care a anuntat existenta unei bombe.

O gluma proasta a pus pe jar sute de oameni - pasageri, pirotehnisti, Politie, Salvare, Pompieri. Cursa RO-065 Otopeni-Dubai a plecat joi noapte de pe Aeroportul Henri Coanda, cu 73 pasageri la bord. Linistea unei calatorii ce se anunta obisnuita a fost intrerupta de un telefon amenintator. "La scurt timp de la decolare, la biroul de informatii al aeroportului s-a primit un telefon, o voce barbateasca anuntand o bomba la bord. Conform reglementarilor in vigoare, s-a luat cea mai buna decizie: intoarcerea aeronavei pe Aeroportul Otopeni. Echipajul a readus aeronava la sol la ora 1.06", ne-a declarat Sorin Stoicescu, directorul Aviatiei Civile Romane. Barbatul care a sunat avea accent strain si s-a interesat mai intai daca a decolat cursa spre Dubai, apoi a anuntat ca in avionul Boeing 737 se afla cinci explozibili.

Pasagerii au stat patru ore in salonul de VIP-uri

Bulversati de aparitia unei probleme tehnice, pasagerii au fost debarcati si invitati in salonul VIP al aeroportului, unde a fost prezent si un echipaj medical pentru eventuale interventii. intre timp, reprezentantii serviciului Explozibili din Politia Capitalei au scotocit avionul si bagajele pasagerilor (inclusiv cele de mana), dar nu au descoperit nici o bomba.

La ora 2.30, aeronava a fost declarata "nesuspecta", iar Tarom a luat masura inlocuirii acesteia. "Nici unul dintre pasageri nu a renuntat la zbor dupa acest eveniment", ne-a spus Gabriel Tara, directorul Aeroportului Henri Coanda. Aeronava a decolat de pe Otopeni la ora 4.35. Scurta conversatie dintre dispecerul de la TAROM si barbatul care a anuntat bomba a fost inregistrata si data politiei, impreuna cu un raport amanuntit. "Din 2001 pana in 2005 au fost inregistrate 5 amenintari cu bomba pe Aeroportul Henri Coanda, dar in urma cercetarilor nu a fost descoperita nici o incarcatura exploziva", ne-a spus directorul Gabriel Tara.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.