Permisele de conducere ale romanilor care locuiesc legal in Spania vor fi recunoscute de autoritatile iberice, peste numai citeva zile, in baza unui acord de reciprocitate semnat anul trecut de cele doua state. Potrivit politistilor, legea s-a publicat, in urma cu trei zile, in Monitorul Oficial si urmeaza sa fie aplicata in foarte scurt timp.

Concret, rezidentii romani din aceasta tara isi vor putea schimba carnetele de conducere eliberate de autoritatile noastre cu permise spaniole. "Romanii care au obtinut rezidenta in Spania vor preda actele eliberate de autoritatile romane, iar in schimb vor primi permise de conducere spaniole. Masura va intra in vigoare in citeva zile", ne-a declarat comisarul Florin Radulescu, seful Serviciului Inmatriculari din cadrul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehicolelor.

Conditii obligatorii

Politistii atrag atentia ca, pentru a fi inlocuit cu un permis spaniol, documentul trebuie sa fie valabil si tip carte de credit. Toate categoriile permiselor de conducere romanesti se vor echivala in Spania cu aceleasi categorii, fara a fi necesara o examinre teoretica sau practica, insa fac exceptie camionagii si soferii de autobuz, care vor fi supusi unor probe teoretice si practice simple.

Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, prin acest acord se urmareste sprijinirea comunitatii de romani stabilita in Spania. Totodata, legea este valabila si pentru spaniolii care locuiesc legal in tara noastra.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.