Trupe puternice - la Bucuresti, premiere spectaculoase - in provincie

Mari miscari de trupe anunta atacuri la baioneta in salile de teatru. Actori antrenati sa ucida plictiseala vin sa se alieze cu publicul si sa iasa invingatori in aplauze si urale.

Spectacolele "Vis. Toamna", in regia lui Radu Afrim, si "Iubirea Fedrei", de Sarah Kane, in regia lui Mihai Maniutiu, vor putea fi vazute luni si marti, la Bucuresti, datorita unui turneu al Teatrului Clasic "Ioan Slavici" din Arad. "Vis. Toamna" de Jon Fosse se va juca pe 26 februarie, la Teatrul Odeon. Nominalizat la patru premii UNITER (cea mai buna actrita in rol principal - Irina Wintze, cel mai bun actor in rol principal - Zoltan Lovas, cea mai buna scenografie - Doru Pacurar, si cel mai bun spectacol), "Iubirea Fedrei" va avea doua reprezentatii la Sala Atelier a Teatrului National din Bucuresti, pe 27 februarie, de la ora 19.00, respectiv 21.30. Spectacolul lui Maniutiu este interzis publicului sub 16 ani. Biletele la spectacolul de la Odeon costa 14 lei, iar cele de la TNB - 21 lei.

"Exista nervi", la Craiova

"Exista nervi", piesa de debut a lui Marin Sorescu, interzisa de comunisti acum 25 de ani, va fi jucata, duminica, de la ora 18.00, pe scena Teatrului National din Craiova, cu ocazia "Zilelor Marin Sorescu". Editia din acest an, a VII-a, este programata sa aiba loc in perioada 23-25 februarie. Initiativa punerii in scena a piesei ii apartine lui Mircea Cornisteanu, director general al Teatrului National "Marin Sorescu". Documente care s-au pastrat demonstreaza incrancenarea cu care Miu Dobrescu, primul secretar de atunci al Doljului, a dorit stoparea reprezentarii piesei, pusa la acea data in scena de regizorul Cornisteanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.