Primul tratat de grafologie, scris in anul 1622 de italianul Camillo Baldo, profesor de medicina teoretica la Universitatea din Bologna, a fost analizat, secole de-a randul, de medici, psihologi si ulterior de specialistii francezi si germani. In secolul al XIX-lea, grafologii au considerat ca acest domeniu este mai degraba o stiinta, si nu o arta. In secolul nostru, renumite universitati din Franta, Germania, SUA si Israel au introdus grafologia in cadrul cursurilor de psihologie si criminologie.

Mai nou, evaluarea noilor angajati, ai diverselor holdinguri, se face tinand cont si de aspectul grafologic. Pentru ca scrisul fiecarei persoane este unicat si reflecta, fara dubiu, caracterul acesteia. Daca putem trage concluzii analizand scrisul prietenilor, partenerilor nostri de dialog, sefi sau subordonati, avem o motivatie sigura sa stim cui acordam increderea noastra.

Scriere inclinata spre dreapta. Privit sub acest aspect, scrisul respectiv apartine unei persoane dispuse sa stabileasca contacte cu semeni din diverse domenii de activitate. Astfel de persoane sunt, de obicei, flexibile si generoase. Din punct de vedere medical sunt pacienti docili care inteleg ca problemele lor de sanatate sunt tratabile. Fie ca sunt reumatici sau cardiaci, acesti subiecti pun in joc multa vointa pentru a ajunge la pragul normalitatii.

Scriere inclinata spre stanga. Persoana in cauza este rationala si in momentele delicate din viata sa. Totusi, nu se destainuie nici prietenilor si lasa impresia ca asaza deliberat o bariera intre sine si interlocutor. Astfel de subiecti isi macina nelinistea in turnul lor de fildes. Deseori au probleme digestive, sunt ulcerosi si sufera de insomnii.