Agentiile de turism ofera pachetele de servicii turistice la tarife cu pana la 10% mai mici fata de pretul de baza celor care se hotarasc din timp unde sa-si petreaca vacanta. Altii ispitesc clientii cu zile de cazare, cu excursii sau cine romantice gratuite.

Cei care si-au facut deja o idee sau chiar s-au hotarat spre ce destinatie sa o apuce in concediu se pot bucura de ofertele speciale ale agentiilor autohtone, care expira in general in jurul datei de 15 aprilie. Agentiile autohtone au preluat modelul touroperatorilor straini, care au cataloage speciale pentru cei care isi planifica din timp vacanta, ofertele avand drept numitor comun tarifele, mai mici cu 5 pana la 10% fata de cei care se hotarasc mai tarziu.

Astfel de promotii incep sa prinda si la noi, astfel incat unii s-au hotarat inca de la finele anului trecut sa cumpere biletele pentru sezonul estival 2007, beneficiind astfel de reducerea oferita de agentie, potrivit Luciei Morariu, presedinta agentiei Eximtour. Aceasta declara ca, fata de acum cativa ani cand a inceput sa lanseze astfel de promotii, numarul clientilor care s-au hotarat si cumpara din timp bilete pentru concediu s-a dublat.

Vacanta la inceput sau sfarsit de sezon aduce economii de 20%

Fata de anul trecut insa, estimarea arata o majorare de circa 10% a numarului turistilor hotarati, dupa cum ne-a declarat Cristina Irimia, marketing manager la Jinfotours. Specialistii din domeniu spun ca mentalitatea de a face totul in ultima clipa ii opreste pe conationalii nostri sa se hotarasca din timp. "Piata romaneasca are o problema cauzata de timpul scurt alocat deciziei finale cu privire la vacanta. Decizia este intarziata de faptul ca romanii prefera sa mearga in concedii cu prietenii sau cu rudele


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.