Incepand cu luna martie, aproximativ cinci milioane de romani vor intra in acest sistem de asigurari

Ordinul care reglementeaza asigurarile private de sanatate ar putea intra in vigoare de la 1 martie, dupa publicarea normelor in "Monitorul Oficial". De la aceasta data, angajatii ar putea beneficia, din partea angajatorilor, de un bonus salarial de minimum 200 de euro pe an, constand in asigurare privata de sanatate. Asigurarile vor fi deductibile din impozitul pe venit si pe profit, in limita a 200 de euro pe an.

In jur de cinci milioane de romani ar putea intra in sistemul asigurarilor private de sanatate, deoarece deductibilitatea va fi valabila pentru toti salariatii, conform aprecierilor Ministerului Sanatatii. Ordinul privind deductibilitatea celor 200 de euro/an pentru angajatori a intrat in vigoare cu data de 1 ianuarie 2007, in martie fiind asteptate doar normele de aplicare.

Costul asigurarilor medicale variaza intre 40 si 200 de euro pe luna

Companiile de asigurari private au diverse pachete de servicii de sanatate, preturile variand intre 40 si 200 euro pe luna, in functie de specificul, destinatia si complexitatea acestora, cele mai sofisticate pachete oferind chiar acoperire pentru interventii in strainatate, asigurare stomatologica sau acces la a doua opinie in sistem sau in afara lui.

"Actualmente sunt destul de multe companii de asigurari care ofera un produs de asigurare de sanatate, produsele cele mai competitive, din punctul nostru de vedere, fiind oferite de catre Interamerican, Aviva, Omniasig si Generali", a declarat, pentru Adevarul, Alexandru Nemteanu, account manager London Brokers.

Pachetele de asigurare pot varia din punctul de vedere al costurilor in functie de varsta asiguratilor (in cazul tuturor companiilor de asigurare); de sex; de numarul de angajati ce vor face obiectul contractului de asigurare, domeniul in care activeaza compania. Se ia in considerare factorul de risc (de exemplu pentru o companie care are preponderent o activitate de munca de birou, situatie in care riscurile sunt limitate, primele de asigurare vor fi mai scazute; pentru o companie a carei activitate o reprezinta in mare parte munca de teren, lucrul in fabrici etc., primele de asigurare vor fi mai mari, intrucat si factorul de risc este mai mare).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.