Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii va achizitiona radare pentru depistarea ambarcatiunilor cu motor care depasesc viteza maxima admisa in Delta Dunarii.
Potrivit Ordinului nr. 111/2007 privind accesul si circulatia pe canalele si lacurile interioare din perimetrul rezervatiei, navele, de transport persoane sau marfuri, precum si ambarcatiunile de agrement pot naviga cu o viteza maxima de 40 km/h, in cazul in care deplasarea se face pe anumite canale si lacuri din Delta, sau de 20 km/h, in cazul in care se acceseaza anumite trasee turistice.

"Acestea sunt viteze maxime admise, astfel incat navigatia in Delta sa aiba un impact cat mai mic asupra mediului", a declarat Grigore Baboianu, director executiv adjunct al ARBDD. El a precizat ca decizia de a impune limite maxime de viteza a fost determinata de faptul ca "se inregistreaza o situatie anormala, comparativ cu acum 20 de ani". "Inainte vreme, ambarcatiunile din delta nu aveau motoare mai puternice de 15-20 CP, ceea ce insemna o viteza de deplasare de maximum 20 km/h. In ultimul timp, au inceput sa apara ambarcatiuni si de peste 100 CP, care pot atinge viteze de 80 km/h. Asemenea viteze ar prezenta pericol chiar si pentru circulatia din Delta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.