Actorul Ion Caramitru a declarat ca este dispus sa renunte la presedintia UNITER, daca acesta este motivul pentru care Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu ar vota in favoarea cumpararii de catre Primarie a imobilului in care activeaza Uniunea Teatrala din Romania.

"O parte din consilierii PSD s-au exprimat impotriva si se gandesc probabil la mine. Anunt ca pe mine nu ma intereseaza decat existenta Uniunii. Daca de asta depinde, sunt gata sa plec, sa eliberez functia pentru altcineva. Sunt mai interesat ca breasla sa functioneze, decat sa am obsesia de a fi presedinte", a precizat Caramitru. El a mai spus ca, "din pacate, ca in toate lucrurile de importanta nationala, in Romania intervine si elementul politic, care il ineaca pe cel cultural".

Chirie de 15.000 de euro pe luna

Caramitru a afirmat ca, in principiu, UNITER ar putea ramane in acest imobil inca trei ani, dar au fost amenintari "ca s-ar percepe o chirie de 15.000 de euro pe luna si astfel nu se poate rezista". Uniunea Teatrala este institutie de utilitate publica, are 2.000 de membri si a cerut un alt sediu, ca UNITER sa-si desfasoare activitatea. "Primarul Adriean Videanu este foarte bine intentionat si doritor sa cumpere aceasta casa, dar este dependent de votul consilierilor. Are nevoie de votul a doua treimi dintre consilieri si aici incep problemele", a adaugat Caramitru.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.