Adrian Iorgulescu a anuntat cum va manageria cel mai ambitios pariu cultural, Sibiu-Capitala Culturala Europeana

Pe 14 februarie, Guvernul Romaniei a aprobat prin hotarire cadrul de organizare, desfasurare, finantare, precum si calendarul programului Sibiu-CCE.

Cel mai indraznet program de popularizare culturala a Romaniei beneficiaza de fonduri pe masura. Pentru cheltuielile aferente pregatirii acestui program, in bugetul Ministerului Culturii si Cultelor in anul 2005 au fost alocate 71 de miliarde de lei vechi, in 2006, 30 de milioane RON, iar in 2007, 20 de milioane RON.

Refacerea cladirilor si a infrastructurii a costat 35,7 milioane RON, calendarul cultural 32,9 milioane RON, pentru modernizarea aeroportului vor fi cheltuite 60 de milioane de euro si pentru promovare, 920.000 de euro. Capacitatea de absorbtie a fondurilor in 2006 a fost de 94%. Peste 150 de proiecte culturale se vor desfasura anul acesta la Sibiu, lumea buna a culturii facindu-si simtita prezenta prin peste 1.000 de evenimente. Dupa deschiderea de la 1 ianuarie, cu artificii si discursuri, lucrurile s-au mai calmat la Sibiu. Highlight-ul lunii ianuarie a fost premiera piesei "Pescarusul", montata la Teatrul "Radu Stanca" de marele regizor Andrei Serban, in timp ce luna februarie sta sub semnul concertelor sustinute de ansamblul instrumental al Operei Scala din Milano.

Cazare de la MAp

Ministrul Iorgulescu promite ca de acum incolo evenimentele de anvergura sa se tina lant. Printre proiectele-vedeta se numara: "Faust", mult asteptata montare a lui Silviu Purcarete, Gala premiilor UNITER, Festivalul International de Teatru, Festivalul de Film Transilvania, Festivalul de Film European, Festivalul de Jazz, cea de-a treia Reuniune Ecumenica a Bisericilor Crestine din Europa, Academia Europeana de Poezie, Salonul International de Arta Fotografica. Institutele culturale ale multor tari vor organiza la Sibiu festivaluri cu specific national.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.