SATYR ICON se intituleaza expozitia de pictura deschisa in aceste zile la Galeria SIMEZA.
Autoarea, plasticiana Carmen Cretzu Iacob, cu doar cateva zile inaintea implinirii unei jumatati de veac de viata prezinta publicului un ciclu de creatii - aproape 30, de o aparte expresivitate atat a formelor cat si a cromaticii. Absolventa a Academiei Nationale de Arta Sectia Arta Monumentala, pictorita studiaza si grafica. De asemenea, timp de cativa ani a fost si asistenta universitara. Se pare ca toate aceste activitati i-au conferit abilitati remarcabile ale vocabularului plastic si in elaborarea compozitiei plastice. Lucrari cum ar fi Adam si Eva, Rechinul, Album de familie, Roz de caine, Pasariada sau Cu ochii deschisi ca sa fac doar o sumara enumerare reprezinta tot atatea metafore plastice elaborate, fara indoiala, de un ochi format cultural dublat de o buna cunoastere a tainelor meseriei.

Carmen Cretzu folosindu-se de o diversitate de tensiuni cromatice si formale confera picturilor sale un caracter emblematic. Fiecare lucrare in parte si toate impreuna realizeaza un ciclu de subiecte si profunde meditatii asupra existentei care determina privitorul sa paraseasca expozitia cu o stare de spirit degajata de balastul vulgar al cotidianului - a 15-a expozitie personala a acestei artiste ne aduce in atentie o pictura metafizica de cea mai buna calitate pe care ar fi bine sa o vizitati.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.