Recordurile de temperatura ale planetei au inceput sa fie inregistrate din 1880
Luna februarie a venit cu temperaturi ceva mai reci, insa luna trecuta a fost de departe cel mai cald ianuarie din cate s-au inregistrat vreodata. Recordul a fost alimentat de fenomenul. El Niño si de incalzirea gradata globala, potrivit cercetatorilor americani.

Recordurile de temperatura ale planetei au inceput sa fie tinute incepand cu anul 1880. Afectate de o caldura neobisnuita, Siberia, Canada, nordul Asiei si Europa si alte zone ale lumii au inregistrat o crestere cu 3,4 grade Fahrenheit (15 grade Celsius) mai mult decat un ianuarie normal, a relatat recent US National Climatic Data Center din Asheville, Carolina de Nord. A fost depasit vechiul record din aceeasi perioada, inregistrat in 2002, cu 0,81 grade Fahrenheit, ceea ce meteorologii apreciaza ca fiind foarte mult. "Este foarte neobisnuit ca un record sa fie depasit cu atat de mult", spune seful centrului de servicii stiintifice, David Easterling. "Sunt foarte surprins", adauga el.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.