Camerata "Dorin Teodorescu" va sustine doua concerte (gemene), unul la Bucuresti - maiine, orele 19.00, Muzeul Cotroceni (Sala Cerchez) - celalalt la Luxemburg - 1 martie (cel mai probabil in Biserica Saint-Jean, din centrul vechi) - in cadrul unui program comun Bucuresti Luxemburg, derulat intre Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" si Ambasada Romaniei pe langa Marele Ducat. Auditoriul de la Cotroceni (ca de altfel si cel luxemburghez, in martie) va avea parte de un program Bach - Pachelbel, pregatit de camerata sub bagheta dirijorului Cristian Lupes, cu luxemburghezii de origine romana Ruxandra Barac (mezzosoprana) - foto si Csaba Fazacas (bariton) - foto, ca solisti.

Nascuta in '98 pe langa Teatrul de Opereta "Ion Dacian", camerata a fost "nasita" de prim oboistul Orchestrei teatrului Adrian Porumbaceanu. Alcatuita din membrii orchestrelor Operetei, Operei, Orchestrei Nationale Radio, precum si din studenti ai Academiei Nationale de Muzica, initial, camerata s-a numit "Excelsior", dar, din 2000, in amintirea lui Dorin Teodorescu, a preluat numele acestuia. Camerata este profilata pe repertoriu de muzica baroca si clasica.

Absolvent de Conservator la Cluj si Luxemburg, romanul de origine maghiara Csaba Fazacas este un tanar bariton care a facut cursuri de perfectionare cu nume importante ale muzicii din Europa. A participat, de asemenea, la competitii de gen in strainatate si concerte televizate. A cantat sub bagheta dirijorilor Lamberto Gardelli, Istvan Denes, Ferencz Nagy si Valentin Radu; a colaborat cu opere din Romania, Ungaria, Germania, in roluri precum Don Giovanni ("Don Giovanni" de Mozart), Figaro ("Barbierul din Sevilla" de Rossini), Mr Ford ("Falstaff" de Verdi), Dr Falke ("Liliacul" de J. Strauss).