Mai vechea noastra cunostinta, violonistul maghiar Edvin Marton, posesor al unui “Stradivarius” autentic ce valoreaza 4 milioane de euro si pazit strasnic cu ocazia concertului sustinut pe 28 septembrie la Sala Palatului si patinatorul rus Evgheni Plushenko vor prezenta pe 25 februarie, la patinoarul “Lia Manoliu” din Bucuresti, doua show-uri ‘’Kings on ice’’ si nu doar unul, asa cum fusese anuntat initial.

Cererea mare de bilete i-a determinat pe organizatori sa pluseze pentru acest show programat de la ora 15.00 si de la ora 19.30, cu lasere si focuri pe gheata, pe muzica celui mai recent album al violonistului intitulat chiar "Stradivarius". Cu ocazia conferintei de presa, Edvin Marton a promis ca va prezenta in spectacol, in premiera si concertul numarul 5 de Paganini, iar marele patinator rus va incerca, tot in premiera, doua sarituri cvadruple. "Imi va fi foarte greu, pentru ca nu mi-au reusit niciodata pana acum" - a spus Plushenko, vicecampion olimpic, triplu campion mondial si de cinci ori campion european.
Interesant este si faptul ca in coregrafia conceputa de cei doi, Evgheni va dansa si va canta, iar Marton se va incalta cu patine, va alerga, va merge si va sari pe gheata, ba va incerca chiar si un salt din tribune. "Kings on ice" va fi realizat alaturi de membrii Orchestrei din Monte Carlo si de alti 15 patinatori profesionisti, carora li se va alatura o acrobata - Gabriela Path.

Dupa un turneu epuizant ce a cuprins 35 de orase din Rusia si dupa escala de la Bucuresti, trupa va pleca spre Budapesta, apoi intr-un turneu in SUA si Japonia. Pentru Plushenko doua spectacole intr-o zi nu inseamna prea mult. "In Rusia faceam tot doua show-uri, iar cu trei ani in urma am patinat si de sapte ori intr-o singura zi" - a spus patinatorul. Tanarul violinist (are 32 de ani) Edvin Marton va canta pe patinoarul Lia Manoliu cu aceeasi vioara - una dintre cele mai scumpe, cu care a concertat si in spectacolul de la Sala Palatului. Acest instrument i-a fost daruit de Banca Elvetiei in 1996 si este evaluat la aproximativ patru milioane de dolari.

Castigator al unui Premiu Emy si al unui Premiu Grammy pentru intreaga cariera in 2006 si al premiului "Vioara de Aur", acesta are un contract cu Sony BMG si a compus multe dintre melodiile pe care Plushenko a patinat in competitiile din intreaga lume. Pe muzica sa, patinatorul a cucerit 12 medalii. Prima melodie i-a dedicat-o unei colege de gradinita de care se indragostise, apoi Edvin a renuntat la muzica clasica pentru ca, atunci cand era student la cea mai prestigioasa scoala de muzica din lume, Juilliard, un coleg de camera, care era DJ, l-a incurajat sa cante o altfel de… muzica. Evgehni si Edvin au lansat si un DVD si au fost protagonistii show-ului sustinut in februarie anul trecut la Gala Laureatilor de la Jocurile Olimpice de la Torino.

Patinatorul, care a lipsit de la campionatul mondial din 2006 si de la cel european din 2007, a anuntat ca nu va participa nici la mondialele din acest an, pentru ca nu se simte pregatit. Se va implica in organizarea competitiei, se va numara printre prezentatorii Campionatului Mondial de la Tokio, din martie anul acesta si se gandeste sa revina la Jocurile Olimpice din 2010. Pana atunci, el incearca sa puna la punct un plan de dezvoltare a patinajului peste tot in Rusia, intr-o perioada in care se inregistreaza un declin deloc de neglijat. Pe principalii sai rivali - Brian Joubert (castigatorul europenelor din 2007) si Stephane Lambiel (campion mondial in 2006), Evgheni Plushenko a spus ca-i poate depasi pentru ca se considera "cel mai bun patinator". Intrebat despre patinatorul Alexei Yagudin, acesta a raspuns sec: "Il apreciez, dar consider ca face parte din trecut si sincer, nu-mi este dor de el"…

Tot intr-un moment de sinceritate, Plushenko care nu se considera nici un star, nici un erou, ci doar un om normal si un patinator bun, a dezvaluit ca unul dintre secretele succesului sau este acela ca cel mai important e sa patineze fara gandeasca. Daca gandeste pe gheata, pierde. Isi iubeste enorm personajele carora le da viata pe gheata, dar cel mai mult ii place "Muscle Man", prezentat la Jocurile Olimpice. Asadar, veniti duminica, 25 februarie, la Patinoarul "Lia Manoliu" pentru a vedea un show unic si probabil irepetabil.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.