Seara superba de sambata, la TVR1, cu Gala UNICEF si Andreea Marin Banica. Rareori se intampla sa vedem atatea momente cu adevarat emotionante si atata solidaritate umana, cum s-a intamplat acum!
Amfitrioana Galei a reusit sa atraga donatiile a mii de romani, care au insumat pana la finele Galei 650.000 euro. Presedintele Basescu si-a donat salariul pe luna februarie, premierul Tariceanu a contribuit si el, iar Gigi Becali a impresionat pe toata lumea, anuntand o donatie incredibila, de 251.000 euro!

Gala UNICEF prezentata sambata seara din cele doua studiouri ale TVR de catre Andreea Marin - Banica, avand ca scop strangerea de fonduri pentru copiii cu probleme din Romania, a inregsitrat atat o audienta record, cat si o suma impresionanta: aproape 700.000 de euro. Zeci de personalitati ale lumii politice, artistice, sportive, au raspuns "Prezent" UNICEF-ului, participand si cu donatii, dar si cu preluarea apelurilor telefonice de la telespectatori. Printre acestea s-au numarat si presedintele Traian Basescu care si-a donat salariul pe o luna (in jur de 5.000 RON), dar si primul ministru Calin Popescu Tariceanu si sotia sa, Ioana care au facut doantii consistente. Recordul absolut a fost insa donatia lui Gigi Becali, care a oferit incredibila suma de 251.000 Euro!
Imediat dupa Gala, amfitrioana serii Andreea Marin Banica, Ambasador UNICEF in Romania care merita calde felicitari pentru tot ceea ce a reusit sa faca, ne-a declarat: "Noi am mai realizat campania, dar atunci am adunat 750.00 de dolari intr-o luna, nu ca acum, 700.00 de euro intr-o singura seara. Donatiile pot fi facute in continuare la aceleasi numere de telefon pana luna viitoare. Ceea ce mi se pare important, este ca foarte multi oamenii cu venituri medii si modeste, dintre care multi pensionari, elevi sau studenti au fost alaturi de noi. Apoi am reusit sa aducem in Romania conceptul, prin care, persoanele defavorizate - in cazul nostru copiii sa nu mai primeasca ajutor doar de Paste, de Craicun sau in urma campaniilor sociale. Si a mai fost bine primita ideea ca oamenii sa accepte ca prin banca sa li se opreasca din salariu o suma modica de cinci euro. Am dovedit astfel ca fiecare poate renunta la putin din putinul sau pentru o cauza nobila". Vedeta de televizune - care le-a adus in acelasi platou cu piese celebre pe Nana Mouskouri si pe Margareta Paslaru se afla in prezent la Madrid unde filmeaza pentru emisiunea "Surprieze, Surprize" din 3 martie, iar din 28 februarie va incepe o noua emisiune intitualta "Sub alt chip".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.