Romanii au cele mai scumpe bilete pentru petrecerea sarbatorilor pascale

Hotelierii de pe Valea Prahovei, dar si cei din Bucovina, au scumpit cu 20% pachetele turistice pentru petrecerea sarbatorilor pascale. In contrapartida, agentiile ofera sejururi in strainatate la preturi mult mai mici.

Destinatiile externe atrag turistii romåni chiar si in preajma sarbatorilor religioase, care se petrec, conform traditiei, acasa, in familie. Explicatia este cåt se poate de simpla: in timp ce pachetele pentru strainatate se ieftinesc, statiunile romånesti afiseaza preturi cu 10-20% mai mari pentru aceasta perioada, comparativ cu anul trecut.

Vacantele in tara pentru petrecerea sarbatorilor de Paste s-au scumpit in acest an cu 10-20%, iar aceasta tendinta va continua si pe viitor, ne-a declarat Ciprian Enea, reprezentant Marketing & PR Turism. El considera ca agentii economici au profitat de aceasta perioada pentru a-si creste profitul. De cealalta parte, agentiile afiseaza oferte promotionale pentru petrecerea Pastelui in strainatate la preturi mult mai avantajoase.

Cu 25% mai multi romåni aleg destinatiile externe
"Numarul turistilor care vor pleca in strainatate va creste cu 25% in preajma sarbatorilor pascale. Deja s-au rezervat 30% din locurile disponibile pentru aceasta perioada, cele mai solicitate destinatii fiind Grecia, Bulgaria, Malta, Israel, Roma si Praga", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu.

Pentru perioada 5-9 aprilie, Insula Corfu (Grecia) se vinde cu 130 euro si 299 RON, pret ce include transport cu autocarul, cazare la doua sau trei stele, masa festiva de Paste, precum si vizita unor obiective turistice, a spus Badulescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.