Florin Calinescu si-a inmormintat ieri sotia, actrita Anmary (Ana-Maria) Calinescu, decedata luni noapte dupa o grea suferinta. In dorinta de a beneficia de liniste in timpul ceremoniei, actorul si realizatorul TV a angajat o firma de paza pentru a-i indeparta pe curiosi.

Doar apropiatii familiei au avut acces in capela de la Manastirea Cernica. Printre cunoscutii care au tinut sa fie alaturi de familia Calinescu s-au numarat membrii echipei de la "Chestiunea Zilei", boss-ul de la Phillip Morris, Peter Imre, Dan Chisu, seful Media Pro Pictures, Andrei Boncea, impresarul Victor Becali, regizorul Dan Pita si multi altii. Citiva dintre apropiatii familiei nu au putut ajunge, dar au transmis condoleantele lor, cum este cazul lui Corneliu Jipa, Marian Rilea sau Ana Ciontea, toti colegi de generatie ai sotiei lui Florin Calinescu.

Aflat la 14 kilometri distanta de Bucuresti, complexul de cult de la Cernica reuneste cinci biserici ortodoxe si este considerat o oaza de liniste si un loc de pelerinaj spiritual. Iar cimitirul in care se afla si mormintul lui Anmary Calinescu este vestit pentru personalitatile inhumate aici: pictorul Ion Tuculescu, scriitorul Gala Galaction, dar si o serie de luptatori pentru unirea Basarabiei cu patria mama, Romania, de la 1918.

Daca la intrarea in incinta manastirii nu se afla decit persoana responsabila cu stringerea taxei, citeva sute de metri mai departe, pe drumul care duce la capela, erau postati mai multi oameni de paza. De la acestia si pina la capela in care s-a oficiat ceremonia mai erau 500 de metri. Pe parcurs au mai fost asezate si alte puncte de control. Insa doar la cel de linga capela esti oprit si chestionat in legatura cu motivul pentru care te afli acolo.

Agentul de paza, extrem de politicos, te roaga sa pleci fiindca "asta e dorinta domnului Calinescu", si cheama un coleg sa te escorteze pina la primul punct de control, de care cameramanii si fotoreporterii nu trec oricum. Se aude in urma tonul "dojenitor" al agentului: "Parca v-am spus sa nu treaca nici un ziarist. Terminat".
In jurul capelei erau asezate nenumarate coroane de flori, de la persoane particulare, dar si din partea unor institutii, cum a fost, de exemplu, cea din partea trustului "Academia Catavencu".

Cuvintul cel mai des folosit de prieteni ca sa o descrie pe Anmary Calinescu a fost discretia. Actrita s-a ascuns de presa in toti anii de celebritate ai sotului ei si a ramas departe de ochii curioriosilor chiar si in aceste ultime zile. Dumnezeu s-o odihneasca!


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.