Mai putin practicat de sportivii amatori dupa o zi stresanta la serviciu, tirul castiga din ce in ce mai mult teren in optiunile bucurestenilor cu program capitalist

Bucurestenii care au prins gustul mersului la sala sau la piscina se adapteaza tendintelor si la acest capitol. Hobby-urile gen fitness, tae-bo, dansul sau chiar bowlingul au inceput sa-i cam plictiseasca pe practicanti, si astfel au trecut la sporturi mai la moda. Printre preferinte, in prezent se afla in top paintballul, tirul sportiv si cel cu arcul. "Ma simt minunat sa vin aici si sa ma relaxez dupa o zi plina. E drept ca te concentrezi mai greu la o ora mai tarzie, dar imi place, chiar daca sunt abia la al treilea antrenament", spune Daniela, administrator de retea la o firma din Capitala.

Un arc performant costa 1.000 de euro

In Bucuresti exista mai multe cluburi care organizeaza cursuri de tir, fie ca acesta este cu arcul sau sportiv, adica cu o arma. Sedinta de tir costa 25 de lei, iar un abonament lunar se ridica la 150 de lei, in acesta fiind incluse pana la noua sedinte. Oricine se poate inscrie, copii si adulti deopotriva. "La sfarsitul lunii februarie incepem selectia la copii in scoli", explica Doru Danilet, antrenor la randul sau si presedinte al clubului. El a adaugat ca multi neavizati ajung sa se indragosteasca de acest sport si se inhama la pregatirea pentru performanta.

Mai mult, cativa dintre cursanti au renuntat la arcurile puse la dispozitie de club si au decis sa investeasca pana la 1.000 de euro pentru un arc profesional, ca sa participe la competitii. "Noi ii sfatuim sa nu isi cumpere arcuri de la inceput, pentru ca abia dupa ce vin aici decid ca le place si isi aleg targetul, fie acesta simplu hobby sau sport de performanta", mai explica Doru Danilet.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.