Nutritionistii trag un semnal de alarma cu privire la diabetul zaharat, boala care, la nivel mondial, ucide o persoana la fiecare 10 secunde
Multi romani sufera de diabet zaharat fara sa stie, a spus, ieri, prof. dr. Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Potrivit acestuia, la nivel national sunt inregistrati numai 400.000 de bolnavi, insa la un pacient cunoscut mai exista inca unul nediagnosticat.

Daca nu ar exista investigatiile de laborator, o persoana la care diabetul s-a instalat deja nici nu ar sti ca este bolnava, spun medicii. Neoficial, in tara noastra sunt in jur de un milion de diabetici. Desi exista anumite simptome specifice bolii - sete excesiva, urinare frecventa, scaderea brusca in greutate - majoritatea bolnavilor ajung la medic dupa instalarea complicatiilor. Cele mai frecvente sunt afectiunile cardiovasculare si cele renale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.