Ordinul Arhitectilor din Romania propune in parteneriat cu Fundatia Anastasia un incitant itinerar cultural - Traseul Cultural Pictor Verona. Promotionarea publica a acestui proiect se face prin cinci balize culturale menite sa asigure aterizarea corecta a interesului edililor si a bucurestenilor preocupati de destinul orasului lor.
Prin urmare, Anastasia urmeaza "sa ocupe" cultural cinci locatii timp de zece zile, de pe 20 februarie si pana pe 5 martie. Astfel se vor desfasura, la inceput treptat, iar dupa 23 februarie laolalta, cinci evenimente concepute si finantate de "Anastasia": primul va avea loc la Carturesti, pe 20 februarie, unde vor fi expuse cele 60 de afise realizate de Doina Dumitrescu, destinate expozitiilor derulate timp de zece ani la Galeria Catacomba. Cu alte cuvinte, va avea loc actualizarea unui demers estetic suspendat si interzis in mod arbitrar. Tot aici va fi rememorata persoana regretatului Teodor Enescu - directorul Muzeului National de Arta al Romaniei, pe nedrept batjocorit si alungat de la conducerea prestigioasei institutii de cultura.

La doua zile dupa acest eveniment, la sediul Ordinului Arhitectilor din str. Pictor Verona va avea loc la ora 18.00 cel de-al doilea eveniment "Anastasia" - o expozitie eseu, conceputa de Sorin Dumitrescu, purtand titlul Gorduz dupa Gorduz - si subtitlul "oglindirile si ghiciturile" unui mare sculptor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.