Zilele acestea, Complexul Expozitional ROMEXPO (Pavilionul 2) gazduieste editia a VI-a a Targului International de Arte Vizuale – TIAV 2007.

Este singura manifestare de acest gen organizata in Romania de catre Fundatia Societa Club UNESCO al carei presedinte este Magdalena Stefanescu Darvari. Prima editie a avut loc in 1998, iar anul acesta TIAV si-a redeschis portile dupa o pauza de cinci ani. Primele cinci editii (1998 - 2002) au fost gazduite de Muzeul National de Arta al Romaniei, Palatul Cotroceni (doua editii), Circul Globus si Teatrul National Bucuresti. TIAV 2007 propune publicului sectiuni de arta plastica si arta decorativa, design, arta spectacolului cu demonstratii de dans contemporan, spectacole multimedia, teatru experimental si muzica live, productii de televiziune si productii de film, expozitie de fotografie (expun Agentia de Presa ROMPRES si artistul fotograf Dinu Lazar), caricatura si multimedia.

Douasprezece galerii de arta isi au propriile standuri, ca si Muzeul Taranului Roman sau Muzeul Brailei si tot aici expun printre altii, artistul Ioan Nemtoi si alti peste saizeci de artisti plastici din tara si strainatate. Ieri a avut loc vernisajul tinerei pictorite Catrinel Adina Balaban, absolventa a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti (Facultatea de Arte Decorative si Design), cu expozitii de fotografie, grafica pe computer, ceramica si icoane pe sticla, arta plastica si decorativa la Bucuresti, Londra, Roma si Pisa. Catrinel este si decorator de vitrine, realizeaza design interior si creeaza tinute vetimentare, a pictat si a creat patina costumelor folosite in productiile "The Cave", "Blood Raine" si "Griffin" (Media Pro Pictures). Manifestarile artistice au fost si sunt programate atat pe scena special amenajata in incinta TIAV, cat si la Palatul National al Copiilor. Prima seara a culminat cu recitalul formatiei "Dixieland" - Alin Constantiu Band si concertul rock simfonic sustinut de quartetul de coarde (percutie si mezzosoprana) "Basillica".

Din programul acestor zile fac mai parte si spectacole de teatru - Compania de Teatru Gesual Art, concerte de jazz ("Dixieland" - Alin Constantiu Band, Blues - George Baicea Band, Teamsters Blues Band, Puiu Pascu Band, concerte de muzica traditionala europeana cu "Pontice" si concertul folcloric cu "Romanian Folck Dance Group Pescarus" (dirijor Petrica Pana). Doua dintre cele mai asteptate evenimente sunt spectacolul de dans contemporan "Bloody Body" al lui Sergiu Anghel programat astazi si maine seara, dar si recitalul "Pasarea Maiastra" al Ancai Parghel, care va incheia mane seara TIAV 2007.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.