Ce poti sa faci zilele astea cu 37.000 de dolari? Sa-ti cumperi vreo trei masini, sa-ti faci concediile in strainatate mai multi ani la rand sau sa achiti un avans la un apartament modest din Romania. Dar daca banii te dau pur si simplu afara din casa, poti dormi o noapte in cel mai scump apartament de hotel din lume.

Da, o noapte in Penthouse Suite, din hotelul Martinez de la Cannes, costa 37.200 dolari. Dar dupa o astfel de noapte, ai toate sansele sa te trezesti si sa te intrebi daca nu cumva ai ajuns in rai. Cine sta in astfel de hoteluri? Desi cei 500 de oameni foarte bogati din lista Forbes ar putea spune ca 37.000 de dolari sunt de fapt maruntis, se pare ca nu ei sunt clientela uzuala a acestor apartamente de lux. In schimb, celebritatile din lumea filmului, starurile pop, seicii sau dictatorii nu se sperie de facturile de multe mii sau zeci de mii de euro. Brad Pitt a dus-o pe fosta sa sotie, Jennifer Aniston, la African Saphire Villa, in 2005, probabil ca sa incerce sa-si repare casnicia in pericol de destramare. Chiar daca acolo, o noapte costa peste 11.000 de dolari, luxul n-a putut face minuni in cazul lor.

Lux, divertisment si relaxare de cel putin cinci stele

Ce primesti in schimbul unei sume exorbitante pentru cazarea intr-un astfel de apartament de hotel? In primul rand, un spatiu foarte mare. Aceste apartamente au adesea suprafete impresionante, de sute de metri patrati si terase pe masura, piscine proprii, lifturi sau chiar sali de cinema. Iar solutiile oferite pentru divertisment sau relaxare merita toti banii. De regula, in pret este inclus si personalul de serviciu, adica majordomi, bucatari, menajere sau chiar masini de lux cu soferi la dispozitie. Acestia au chiar si camere cu intrare separata. Ideale pentru familii cu copii, apartamentele de lux din cele mai bune hoteluri din lume, cu cinci sau sapte stele, ofera lux, confort si experiente de neuitat celor care indraznesc sa le treaca pragul.

Hotel Martinez

Penthouse Suite
Cannes, Paris
Pret: 37.200 dolari

Cannes este una dintre destinatiile preferate de europenii amatori de soare, iar Festivalul de Film de aici ramane unul dintre cele mai mari evenimente mondene de pe continent. Hotelul Martinez se lauda cu multe superlative, dar mai ales cu cel mai scump apartament de hotel din lume. Factura pentru Penthouse Suite, aflat la etajul sapte al hotelului, este de 37.200 de dolari pe noapte. Ce primesti pentru banii astia? Patru dormitoare "trés chic", o terasa privata cu jacuzzi si vedere la Marea Mediterana, plus confortul psihic pe care il poti avea cand stii ca dormi in cea mai scumpa camera de hotel din lume.

President Wilson Hotel

Royal Penthouse
Geneva, Elvetia
Pret: 35.000 dolari

La modernul hotel President Wilson, din Geneva, securitatea este aproape la fel de importanta ca si luxul. Toate geamurile si ferestrele de la Royal Penthouse sunt antiglont, asa ca apartamentul este ideal pentru celebritatile sau sefii de state care viziteaza sediul central al ONU, de langa Palais Wilson. Royal Penthouse ocupa un intreg etaj al hotelului, iar accesul este asigurat cu ajutorul unui lift privat. Are patru dormitoare, toate cu vedere la Lacul Geneva, cinci bai, un jacuzzi, dressing room si birou si este decorat cu marmura alba si podele din lemn masiv. Sufrageria este dotata cu mese de biliard, o biblioteca si un cocktail lounge, dar si cus o masa din mahon pentru 26 de persoane.

Grand Resort Lagonissi

The Royal Villa
Atena, Grecia
Pret: 34.088 dolari

The Royal Villa are, pe o suprafata de 410 metri patrati, trei dormitoare, o piscina acoperita si una descoperita, sala de gimnastica si un living spatios. Canapelele si mobila sunt semnate de designeri renumiti, iar livingul este echipat cu tehnologie de ultima generatie, adica televiziune prin satelit, play station, DVS si CD playere, laptop, fax, imprimanta si video telefon. Nu lipsesc camera de masaj sau bucataria complet echipata unde, la cerere, poate gati un chef experimentat, sau plaja privata. Capacitatea maxima este de sase persoane.