Intrarea gratuita, dar si oferta consistenta de apartamente din cadrul targului Condominium au atras, inca de la prima ora a diminetii, rauri de vizitatori.

Tinta plimbarii lor matinale: cautarea locuintei, neaparat noua si cu un pret accesibil. Vestea proasta pe care au aflat-o vizitatorii cu venit mediu, adica cei din statisticile INS, mergand din stand in stand, este ca apartamentele scoase la vanzare sunt doar o fata Morgana pentru ei.

Circa 800 de euro pe metru, cu tot cu TVA, este cea mai ieftina oferta din cadrul targului, in Complexul North Point Residence, situat la ceva mai mult de un kilometru de "Paradisul Verde" din Corbeanca. Chiar si in aceste conditii, oricat si-ar rasuci mintea romanul iesit din statistici, tot la calculul lui Cornel Cojocaru, directorul de comunicare al Bancii Comerciale Romane, ajunge. Rationamentul sau este simplu. In Romania, la un venit mediu al unei familii de doi membri de 500 de euro, creditul maxim pe care o institutie de credit il acorda este de maximum 30.000 de euro, bani pentru care va plati o rata lunara, pe o perioada de pana la 25 de ani, de circa 150 de euro.

Astfel, chiar si oferta "populara" a targului, oferta care presupune 80.000 de euro pentru doua camere de 86 de metri patrati, este de neatins pentru romanul etalon. Concluzia analistului imobiliar Artur Silvestri este ca "oricate declaratii propagandistice si indiferent cate expuneri de targuri de case vom avea ocazia sa mai vedem, este in afara de orice discutie ca noul in materie de imobiliar se orienteaza astazi - dar mai mult ca sigur ca si maine - in exclusivitate catre cei ce au".

La fel stau lucrurile si in afara Bucurestiului? Dan Stefan, consultant imobiliar din Brasov, spune ca "un apartament nou de trei camere, situat intr-o zona centrala precum Racadau, costa in jur de 75.000 de euro, plus TVA". El precizeaza ca in continuare oferta de apartamente noi este scazuta, iar cea din blocurile vechi este considerata nemultumitoare de clientii cu bani.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.