Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va incepe, in vara lui 2007, constructia de blocuri care vor fi alimentate cu energie electrica si termica produsa de pompe de caldura si panouri solare, a declarat presedintele Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei (ARCE), Ioan Silviu Lefter.

"ANL a finalizat caietele de sarcini pentru constructia in opt locatii a unor blocuri alimentate cu energie din surse regenerabile. ARCE este trecut ca si consultant al ANL pentru realizarea acestui proiect", a mai spus Lefter, citat de NewsIn.

Ministerul Transporturilor anunta, la finele lunii noiembrie a anului trecut, ca ANL organizeaza concurs pentru a identifica cele mai eficiente solutii de incalzire a locuintelor construite pentru tineri, la un raport optim cost-calitate. Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului(MTCT), Agentia Nationala pentru Locuinte organizeaza, in cadrul programului pilot pentru construirea de locuinte pentru tineri destinate inchirierii, concurs de solutii eficiente din punct de vedere al consumului energetic si la un raport optim cost-calitate realizate prin utilizarea de tehnologii performante.

Pentru aceste locuinte au fost propuse centralele termice a caror functionare ia in calcul si utilizarea unor surse de energie regenerabila, respectiv apa geotermala si energie solara. in acest sens se are in vedere introducerea tehnologiilor moderne si performante, eficiente din punct de vedere economic si calitativ, prin care va fi protejat si mediul inconjurator.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.