"ANL a finalizat caietele de sarcini pentru constructia in opt locatii a unor blocuri alimentate cu energie din surse regenerabile. ARCE este trecut ca si consultant al ANL pentru realizarea acestui proiect", a mai spus Lefter, citat de NewsIn.

Ministerul Transporturilor anunta, la finele lunii noiembrie a anului trecut, ca ANL organizeaza concurs pentru a identifica cele mai eficiente solutii de incalzire a locuintelor construite pentru tineri, la un raport optim cost-calitate. Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului(MTCT), Agentia Nationala pentru Locuinte organizeaza, in cadrul programului pilot pentru construirea de locuinte pentru tineri destinate inchirierii, concurs de solutii eficiente din punct de vedere al consumului energetic si la un raport optim cost-calitate realizate prin utilizarea de tehnologii performante.

Pentru aceste locuinte au fost propuse centralele termice a caror functionare ia in calcul si utilizarea unor surse de energie regenerabila, respectiv apa geotermala si energie solara. in acest sens se are in vedere introducerea tehnologiilor moderne si performante, eficiente din punct de vedere economic si calitativ, prin care va fi protejat si mediul inconjurator.