Primarul Capitalei a comandat doua machete noi pentru Piata Revolutiei.

Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, a declarat, ieri, in premiera, ca a comandat doua noi machete pentru Piata Revolutiei, una fara nici un fel de cladire si cealalta cu o constructie langa Ateneul Roman. Noile proiecte vor fi lansate in dezbatere publica, timp de doua saptamani, dupa care municipalitatea va organiza licitatia pentru executia pasajului si parcajului subteran din zona. "Municipalitatea nu a stat degeaba, a elaborat studii de fezabilitate, pentru care are aprobarea indicatorilor tehnico-economici de catre CGMB si se afla in pozitia de a scoate la licitatie pachetul pentru cele 20 de parcari subterane. Nu l-am scos pana acum pentru ca inca nu am facut consultarea publica pentru Piata Revolutiei.

Acum se realizeaza cele doua machete, dupa consultarile cu riveranii. In momentul in care cele doua machete cu cele doua variante privind Piata Revolutiei vor fi gata, vom incepe consultarea publica - probabil timp de doua saptamani - dupa care vom scoate la licitatie. Nu ne propunem sa rezolvam toate problemele Bucurestiului intr-un mandat de trei ani", a declarat Videanu, la conferinta de presa de ieri.

La intrebarea reporterilor Ziua daca blocurile atat de contestate vor ramane si in noile machete, primarul general a spus: "Am sa va dau o informatie in premiera: una dintre ele este fara nici un fel de edificabil in Piata Revolutiei, asa cum a cerut, initial, municipalitatea, si una cu un edificabil (in fata restaurantului Cina - n. red.), asa cum au cerut specialistii in arhitectura. Sa vedem ce spune populatia. Monumentul ramane in oricare dintre variante".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.