In anii de fiere de dupa luna de miere, fluturii din stomac li se urca fostilor indragostiti la cap si le fac programare la plins gratis pe umerii prietenilor sau contra cost la terapie de cuplu. Ajunsa in stadiu terminal, dragostea isi ridica certificatul de deces de la tribunal.

Daca popa si ofiterul starii civile iau frisca de pe tort dintr-o casatorie, judecatorii se aleg cu resturile unei dragoste alterate pe care vor, nu vor trebuie sa le inghita ca sa imparta, la verdict, pe merit vina. La cit de salbaticiti si inraiti li se arata fostii indragostiti la divort, judecatorii ajung sa aiba ei insisi nevoie de ore la psiholog ca sa poata sa revada cu ochi buni lumea. "Cind ii vezi cit de inversunati si de nebuni sint te ingrozesti si zici «Doamne, citi oameni aparent normali ar trebui sa umble obligatoriu cu dunga rosie pe buletin!»", militeaza pentru folosirea pe o scara mai larga a insemnelor oficiale ale nebuniei un judecator, dupa ce a dat citiva ani sentinte in cazuri de divort. "O data ce au pornit pe calea nebuniei, ar vrea sa se judece si in ziua de Craciun", mai adauga el.

Motiv ornitologic de divort

Judecatorilor li se maresc ochii ca in fata comorii lui Ali Baba cind li se prezinta la bara bogatiile nebanuite ale naturii umane, sub forma motivelor de divort. "Unul dintre motivele pentru care cerea divortul un psiholog era faptul ca sotia lui il sicana de ani intregi curatindu-i portocala doar de coaja, nu si de pielitele albe, cum stia ca-i place lui. O colega de-a mea, judecatoare, a facut o criza de ris, nu s-a mai putut abtine, cind o sotie cerea divortul pentru ca barbatul ei umbla toata ziua dupa sticleti. Cind a povestit cum ii prindea, pleca la padure si punea lipici pe crengi, colega mea si-a cerut scuze si a iesit din sala de judecata ca nu se mai putea opri din ris", povesteste un alt judecator ce diferente ornitologice ireconciliabile au destramat un camin.

Fashion victim s-a declarat un alt sot in sala de tribunal la divort, intrucit la nunta fiului sotia sa a avut doua toalete, pe cind el a trebuit sa se multumeasca cu un costum vechi de cinci ani. In alt caz, sotia s-a declarat parte vatamata dupa ce a constatat ca sotul sau si-a exercitat competenta sexuala singur, in fata calculatorului. Mai temperamental si-ar fi dorit barbatul in viata de familie si o alta sotie: "Spunea la divort de barbatul ei ca e prea introvertit si nu participa la intrunirile de familie. Cind a venit rindul lui la marturie, a recunoscut: «Normal ca sint introvertit si nu ma duc, daca atunci cind se intilnesc nu stiu sa faca altceva decit sa manince ca porcii!»", a trebuit sa-l inteleaga si pe el judecatorul. Acesta n-a avut incotro si l-a inteles si pe un alt sot, care s-a trezit la usa cu un distins domn din provincie care i-a cerut-o de nevasta pe nevasta-sa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.