Persoanele cu pregatire si experienta profesionala dobandite in Romania in afara sistemului national de invatamant, pot obtine, in vederea angajarii intr-un stat UE, atestarea calificarii lor.
Lista activitatilor pentru care se pot obtine aceste atestate s-a publicat ieri in Monitorul Oficial (nr.105) impreuna cu ordinul ministrului Muncii care stabileste procedura de atestare a calificarii si se defineste calificarea (in Romania) in afara sistemului national de invatamant.

Activitatile pentru care se obtin astfel de atestate sunt in numar de 358 si acopera o gama larga de domenii pornind de le agricultura, extractia si prepararea carbunelui, industria alimentara si a bauturilor, fabricarea produselor textile, constructii, activitati recreative culturale si sportive, tranzactii imobiliare, activitati ale personalului angajat in gospodarii personale, comert cu ridicata etc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.