Tirgul Work and Travel se deschide astazi la ora 11.00, iar organizatorii se asteapta sa recruteze peste 10.000 de studenti. Numarul joburilor puse la bataie anul acesta e cu 3.000 mai mare decit anul trecut. Slujbele oferite sint in domeniul serviciilor, platite cu 6 pina la 10 dolari pe ora. Astfel, studentii se vor putea intoarce, dupa trei luni de munca in Statele Unite, cu 3.000 pina la 5.000 de dolari. In schimb, costurile cu viza, transportul si comisionul organizatorului depasesc 1.500 de dolari. Candidatii trebuie sa fie studenti sau masteranzi la zi, sa stie engleza cel putin la nivel mediu si sa aiba note bune.

Student Adventure organizeaza si in acest an programul Work and Travel, pentru toti studentii care vor sa lucreze pe perioada vacantei in tara tuturor posibilitatilor. De data aceasta, tirgul este organizat pe net, iar inscrierile incep astazi de la ora 11.00. Tirgul va fi deschis pentru cinci zile, pe site-ul http://www.studentadventure.ro/targ-de-joburi, la el putind sa participe si tinerii din Republica Moldova care studiaza in Romania.

Studentii care vor fi selectati vor lucra intre 15 iunie si 1 octombrie 2007, pentru una dintre companiile din Statele Unite ale Americii. "Studentul se va inscrie si isi va alege doi angajatori, dupa ce va viziona ofertele. Apoi noi o sa-i sunam pe candidati ca sa verificam eligibilitatea si o sa-i invitam sau nu la o intilnire cu angajatorul, daca acesta va veni in Romania", spune Daniel Truica, reprezentantul Student Adventure.

Intre 6 si 10 dolari pe ora

Studentii romani vor putea lucra ca bucatari, casieri, store associates, assistant manager, menajere sau spalatori de vase si vor fi remunerati cu sume cuprinse intre sase si zece dolari pe ora, unii angajatori oferind si bonusuri sau cazare la pret avantajos. Chiar daca vor lucra numai cinci ore pe zi, studentii tot vor cistiga peste 1.000 de dolari pe luna. Dar, de obicei, sint in medie 40 de ore de munca pe saptamina, iar contractele se intind pe trei luni.

"In medie, studentii se intorc cu 3.000-5.000 de dolari. Sint cazuri in care s-au intors si cu 15.000 de dolari, dar acestea sint rare. Si au mai fost situatii in care nu au venit cu nici un ban inapoi, dar i-au investit in laptop, camere digitale si alte lucruri de acestea. Pina la urma, nu este un program din care sa te imbogatesti, ci sa cistigi experienta si te ajuta si la CV", spune Daniel Truica, reprezentantul Student Adventure.