La doar 24 de ani a urcat pina la 8.201 metri altitudine Himalaya. Fara oxigen suplimentar, fara serpasi dupa el. Alex Gavan a atins virful Cho Oyu, al saselea din lume, pe 2 octombrie 2006.
"Ora cinci jumatate seara, cam tirziu si cam riscant sa te afli la 8.201 metri. Cu vreo doua ore inainte, de doua ori cind m-am asezat in zapada sa ma odihnesc, am si adormit citeva minute. Eram dupa 13 ore de ascensiune continua la peste 7.500 de metri, o zona considerata a mortii, unde corpul nu se mai poate aclimatiza. Trebuie sa urci cit mai repede si sa cobori apoi tot la fel de repede", povesteste Alex Gavan momentul climaxului. La cei 24 de ani, Alex este cel mai tinar alpinist roman care a reusit ascensiunea unui virf de peste 8.000 de metri. Expeditiile himalayene sint in general abordate de catre oameni de peste 30 de ani, admite acesta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.