Cresterea apetitului romanilor pentru vacantele in strainatate i-a determinat pe operatori sa-si diversifice oferta externa pentru cei care nu vor sa petreaca sarbatoarea de Pasti in Romania. Interesant este ca preturile au ramas aproximativ la acelasi nivel ca anul trecut. In acest an operatorii apreciaza ca batalia pentru turisti in perioada Pastilor se va da intre destinatiile insorite si cele cu semnificatie religioasa. Se asteapta o cerere mare, cel putin ca in anii trecuti pentru Grecia si Israel. Alternativa o reprezinta Egiptul si Tunisia, tari musulmane care au insa avantajul ca in acea perioada se poate sta la plaja.

Pe urmele lui Iisus

Un sejur in Israel care include sase nopti de cazare cu mic-dejun si transportul cu avionul in aceasta tara costa chiar si sub 700 de euro. Suma nu este mare pentru cei care vor sa vada de Pasti locurile unde s-a nascut, a patimit si a inviat Iisus. Circuitul include, printre altele, vizitarea Ierusalimului, inclusiv Sfintul Mormint si Gradina Ghetsimani, dar si deplasari la Bethleem si Nazareth. "Israelul este cea mai potrivita destinatie pentru orice crestin, in aceasta perioada", spune Mircea Vladu, managerul agentiei Prestige Tours.

Concurenta religioasa

Grecia este principala destinatie care concureaza serios Israelul. Avantajul Greciei il reprezinta faptul ca este mai aproape de Romania, dar si preturile, ceva mai mici. Turistii pot opta fie pentru un sejur, fie pentru un circuit. Un sejur care include patru nopti de cazare in hoteluri de 3 stele in Paralia Katerini si transport cu autocarul costa in jur de 200 de euro. Se organizeaza si o vizita la ansamblurile monahale de la Meteora. Un circuit de opt zile, in cursul caruia se viziteaza ansamblurile monahale de la Meteora, dar si Atena, Termopile, Delfi, Micene, costa in jur de 280-300 de euro.