Aproape jumatate din topul primelor 50 de modele din import vindute in Romania in 2006 este dominat de modele cu preturi sub 10.000 de euro, fara TVA.

Clasamentul celor mai bine comercializate modele de autoturisme, sub 3,5 tone, este condus de Renault, prin Clio, si se incheie cu Opel Vectra, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Din punctul de vedere al numarului de unitati vindute, Clio si-a pastrat pozitia de lider de piata si anul trecut, peste 13.200 de clienti optind pentru achizitionarea acestei masini.

La capitolul modele care s-au vindut in peste 5.000 de unitati, Renault este prezent cu un model - Megane, Skoda cu trei - Fabia, Octavia si Octavia Tour, iar Opel, cu Astra Classic.

Alte noua modele sint incadrate intre 2.500-4.999 de unitati vindute. Pe acest segment, germanii de la Volkswagen domina cu trei autoturisme: Polo, Passat si Golf. Passat este o prezenta insolita in acest segment, fiind flancat de masini de clasa mica si compacta. Ford are in acest sector de vinzari doua masini. Este vorba despre modelul de clasa mica Fiesta si autoturismul compact Focus. Alte modele incluse in aceasta limita de unitati vindute sint Chevrolet Aveo, Hyundai Accent, Peugeot 206 si Fiat Albea.

Pe segmentul de vinzari intre 1.000 si 2.499 de unitati sint incluse 16 modele. Liderul acestui sector este Peugeot 307, cu 2.484 de masini comercializate pe ansamblul anului 2006, secundat de Opel Astra, cu vinzari de peste 2.300 de unitati.

Singurele modele off-road din acest segment apartin marcii Hyundai, cu SUV-urile Santa Fe si Tucson. Tot aici intra in scena si Toyota, cu trei modele: Corolla, Avensis si Yaris.

Volkswagen Touareg conduce sectorul de vinzari cuprinse intre 500 si 999 de unitati, care detine 19 modele. Alte SUV-uri inlcuse in acest sector sint Toyota RAV 4 si Land Cruiser. Tot aici sint incluse si doua autovehicule utilitare: Peugeot Partner si Volkswagen Caddy.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.