Astazi, si cei mai precauti dintre noi pot lasa acasa ghetele, puloverele si hainele de blana pentru ca va fi anormal de cald. Ca niciodata, vremea a luat-o razna pe tot glo­­bul: in mai multe state din SUA au fost inre­­gistrate ieri -41 grade, iar astazi in Romπnia se anunta 18 grade! Ca la inceput de vara sau ca in Hawaii si Cuba.

Meteorologii spun ca astazi vom avea o zi deosebit de calda, cu temperaturi care vor urca pπna la 18 grade, iar cauza acestei anomalii este un aer cald venit din Marea Mediterana. Nu este exclus ca, local, in Bara­gan, aceasta valoare sa fie de­­pa­­sita si sa "ega­lam" tem­­pe­­ratu­rile din Cuba, adica 20 de gra­de. De altfel, temperaturile sunt ridicate si in sudul continentului si doar in Italia sunt "asteptate" ploi abundente.

Si ieri a fost deosebit de cald, iar oamenii au iesit "in talie", cu sa­­couri sau tricouri. Aleile parcurilor au fost pline de copii, ti­­neri si vπr­­stnici. Elevii profita din plin de cele cπteva zile de vacanta pe care le au pπna la urmatorul semestru. Pustii si tinerii au pus la "lucru" role­­le, bicicletele si trici­­cletele. Tinerii pa­­rinti au scos fara griji carucioarele prin parcuri si pe alei. In Capitala, soarele a fost darnic si a "inviat" gπ­­zele si mustele. Insa, cei vπrstnici spun ca vremea asta nu e buna pentru ca pacaleste arborii si culturile, iar primul val de frig le va distruge ireversibil. In plus, spun ei grijulii, vre­­mea este "tocmai buna" pentru viroze.

Tinerii n-au mai trait un februarie atat de insorit

Iustina si Dan au iesit in parc pentru a scapa de stresul sesiunii care tocmai s-a incheiat. Studenti in anul III la Politehnica, tinerii spun ca vor sa profite de soare. Ei recunosc ca nu s-au mai plimbat niciodata in februarie pe o vreme asa de frumoasa. "Pentru aceas­­ta perioada ne asteptam la ninsoare, in schimb, avem parte de pri­­ma­­vara, e foarte cald".

Locuri din lume cu temperaturi similare

Este o prima­vara falsa, dar care va dura cel putin o saptamπna. Tempe­ratura aerului va fi azi mai ridicata cu 7 - 10 grade decπt valorile medii multianuale - meteorolog Dumitru Balta

Recent, cercetatorii din intreaga lume au avertizat prin intermediul unui raport ca efectele incalzirii globale vor fi dezastruoase pentru intreaga planeta. Fenomenele me­­teo extreme vor afecta si Romania.

Temperaturile oraselor din strainatate au fost inregistrate
ieri pe site-ul weather.yahoo.com. Informatiile despre prognoza temperaturilor din Romπnia ne-au fost oferite de specialistii Agentiei Nationale de Meteorologie