Intr-un interviu acordat cotidianului nostru, indragitul actor Florin Piersic, vorbeste despre premiera spectacolului “ Straini in noapte”, in care va juca alaturi de Emilia Popescu, despre faptul ca asteapta o propunere de colaborare de la fiul sau, Florin Piersic jr., care este si regizor, si actor, despre nepotica sa , Sonia, care are doar 9 luni, despre cartea autobiografica, care va avea titlul “ Sunt descheiat la suflet -Florin Piersic”, dar si depre recentul spectacol de gala organizat la Sala Palatului, in care a sarbatorit alaturi de public cei 71 de ani recent impliniti..

- Domnule Florin Piersic, veti fi protagonistul unui spectacol, as spune surpriza, in regia lui Radu Beligan. Despre ce este vorba?

- Domnul Beligan a fost la Paris acum patru luni si a vazut o piesa la Teatrul Marigny, care se numeste "Montagne Russe", si in care, pentru prima oara pe scena, aparea actorul de film francez foarte cunoscut peste tot, in Europa mai ales, Alain Delon.

Acesta o avea partenera ( vorbesc la trecut pentru ca spectacolul s-a jucat pana la sfarsitul lui 2006) pe Astrid Villon. Vazand piesa, Radu Beligan, care o avea la dreapta sa pe actrita Teatrului National din Bucuresti, care este societara acum, Valeria Gagealov, a spus: "Ce potrivit ar fi rolul asta pentru Piersic!". Valeria a avut aceeasi parere, pentru ca Delon are exact varsta mea, 71 de ani...

- Pe care i-ati implinit de curand, prilej de care profitam pentru a va ura "La multi ani!".

- Multumesc!

- Revenind la aceasta premiera, care va fi numele ei romanesc ?

- Titlul spectacolului va fi "Straini in noapte". Deci, domnul Beligan a venit la Bucuresti si, impreuna cu Liviu Dorneanu, a tradus piesa in limba romana. Mi-a dat-o s-o citesc, iar eu, care am avut foarte multe tentatii,dar totusi nu suficient de convingatoare, de data aceasta am spus: "Da, o joc!".

- Cine va fi partenera dumneavoastra ?

- Emilia Popescu, o colega grozava si foarte talentata. Am inceput deja repetitiile si suntem in stadiul lecturilor la masa.

- Sunteti un actor indragit, publicul iubindu-va, printre altele, pentru rolurile de cinema pe care le-ati jucat pana acum. Aveti in acest an propuneri de la regizorii de film?

- Pana la ora asta, nici o propunere si nici nu am nevoie de niciuna. Acum nu ma pot ocupa decat de aceasta piesa. Asa ca, daca ar veni niste scenarii in aceasta perioada, nu pot sa le primesc.

- Cand va fi premiera spectacolului "Straini in noapte"?

- Probabil la 1 aprilie. Ca sa fie si ca o pacaleala pentru spectatori...

- La Teatrul National?

- Nu stim inca, domnul Beligan va hotari.

- Cum vi se pare "rolul" de bunic si cum va achitati de el?

- Cum sa m-achit de el, cand trebuie sa se achite nepoata mea de bunicul ei, care are 71 de ani!... Eu sunt fericit ca este cel mai dificil, de fapt nu cel mai dificil, ci poate cel mai frumos, cel mai fermecator rol din viata mea. Nepotica mea are un nume foarte frumos, Sonia Piersic. Atunci cand va creste mare, o sa spuna: "Pe tatal meu il cheama Florin Piersic si pe bunicul meu tot Florin Piersic"...

- Ce cadouri va place sa ii faceti micutei Sonia?

- Toata lumea ma intreaba, dar ce poti sa-i faci la 9 luni? Ii fac tot soiul de daruri, diverse lucruri, dar abia astept, pentru ca o iubesc mult, ca atunci cand va creste mai mare sa o iau in brate si sa mergem la plimbare, sa o duc la teatru, la circ...

- Ati jucat in cunoscutul film "Fix Alert" impreuna cu fiul dvs. Veti mai fi partener cu Florin Piersic Jr.?

- Eu astept de la el o propunere, ca este si actor, si regizor.

- Chiar de succes...

- Pana acum, in filmul asta, "Fix Alert", am jucat si mi-a facut o placere extraordinara. Dar, pentru moment, el se gandeste la alte lucruri, cum ar fi teatrul. Si el trebuie sa joace pe scena, in roluri diverse, pentru ca se apropie de 39 de ani. Este foarte talentat si nu pentru ca este fiul meu….

- Aveti, stie toata lumea, darul povestirii. V-ati gandit la o carte autobiografica?

- Am scris-o deja, nu este gata, dar am s-o dau la o editura care se numeste "Lider" .

- Cum se va numi?

- Cartea are titlul "Sunt descheiat la suflet - Florin Piersic". Vor fi in ea toti cei care m-au marcat in aceasta viata, si-n mai bine, si-n mai rau, si in tot. Nu scriu despre nimeni. Ci despre cei un milion de oameni care au trecut pe langa mine si m-au influentat.

- Recent, ati fost sarbatorit, cu muzica si umor, la Sala Palatului. A fost pentru dvs. aceasta Gala?

- Nu. Spectacolul nu a fost pentru mine. Alexandru Arsinel, directorul Teatrului "Constantin Tanase", mi-a telefonat: "Tu, Florin draga, accepti sa te punem pe afis, sa ne ajuti, pentru ca si pentru tine vine o parte din public?"... M-au chemat pentru ca si eu sa ajut ca banii obtinuti din bilete sa fie folositi pentru cladirea de pe Calea Victoriei, aflata in renovare.

Fara conditii (pentru ca n-am pus niciodata nicio conditie, de genul cat imi platiti, imi decontati biletul de tren sau altele), am acceptat sa apar pe afis si la spectacol. Desi ziua mea a fost pe 27 ianuarie, iar spectacolul a fost pe 3 februarie, pe afis scria "Il sarbatorim pe inegalabilul Florin Piersic". Dar eu am participat cu drag, si am explicat publicului acest lucru, spunandu-i ca ma bucur mult ca exist, ca traiesc, ca-s viu, ca mi se mai scoala mintea...


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.