Suprafata spatiilor industriale din Capitala va creste de peste trei ori ,in urmatorii trei ani, pana la aproximativ 850.000 metri patrati, de la 250.000 metri patrati, cat este in prezent, potrivit estimarilor analistilor imobiliari.

,,Segmentul industrial al pietei imobiliare este marcat de un deficit important de oferta. Stocul actual de 250.000 metri patrati este de circa sase ori mai mic decat cel din Varsovia, care dispune de 1,3 milioane metri patrati. Odata cu finalizarea proiectelor aflate in derulare, se asteapta o echilibrare a pietei pe acest segment", precizeaza un studiu remis de compania de dezvoltare imobiliara Jones Lang LaSalle. in vestul capitalei se afla in derulare proiecte de zeci de hectare, cum ar fi : Bucharest West, Liebrecht & Wood Bucharest Logistics Centre, ProLogis, Bucharest Industrial Park sau Mercury Logistics Park, pe langa parcurile industriale deja existente, cum sunt Geodis si Cefin Logistics Park.

"Chiriile la spatiile industriale au scazut recent cu 25%, de la 6,5 la 5 euro/mp/luna, ca urmare a posibilitatii de crestere a stocului, in special datorita contractelor de pre-inchiriere", precizeaza studiul Jones Lang LaSalle citat de NewsIn.

,,Ca ritm de constructie, spatiile industriale au ramas cu mult in urma spatiilor de birouri. Proiectele aflate in derulare vor fi gata pana in 2010, insa este nevoie de mai mult de un milion de metri patrati pentru a asigura necesarul de spatii industriale", a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Radu Zilisteanu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.