Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) va trimite, saptamana aceasta, o notificare lui Madalin Voicu n care i va solicita o ntrevedere pentru a ncerca rezolvarea pe cale amiabila a conflictului legat de vioara Stradivarius a tatalui sau, potrivit secretarului general in MCC, Virgil Nitulescu.

"Am luat legatura cu Madalin Voicu si am decis ca, in notificarea pe care i-o vom trimite, sa solicitam o intrevedere la sediul ministerului", a spus Nitulescu.

La intrevederea care va fi stabilita in cele doua saptamani care vor urma trimiterii notificarii, Virgil Nitulescu din partea MCC si Madalin Voicu din partea Fundatiei "Ion Voicu" vor aduce, fiecare, actele pe care le au la dispozitie privind proprietarul viorii Stradivarius. "Daca reusim sa ne convingem unul pe altul, bine. Dar, daca nu ajungem la o intelegere pe cale amiabila, vom actiona in justitie", a spus Nitulescu.

Madalin Voicu, fiul violonistului Ion Voicu, are in posesie, in prezent, vioara Stradivarius "The Elder", cumparata de statul roman pentru tatal sau in anul 1956 si pe care violonistul a detinut-o in comodat pana la moartea sa, in 1997.

Madalin sustine ca Voicu a platit vioara in rate
Potrivit lui Madalin Voicu, pe actul de proprietate apare numele lui Ion Voicu, deci vioara a apartinut de drept acestuia si se afla in prezent in proprietatea Fundatiei "Ion Voicu", desi statul a dat banii pentru cumpararea sa. In plus, Madalin Voicu sustine ca instrumentul a fost achitat de tatal sau, care a restituit banii in rate statului roman, in perioada 1967-1977.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.