Institutul European din Romania va organiza, in martie-octombrie 2005, cursuri de initiere in afaceri europene pentru 400 de functionari publici din administratia centrala romaneasca. Nicolae Idu, directorul IER, a declarat ca proiectul este finantat cu 650.000 euro, prin Proiectul PHARE 2002.

Functionarii publici au fost propusi de ministerele si agentiile guvernamentale in care lucreaza, pe baza unor criterii transmise de organizatori, a declarat la randul sau Rolf Hunink, coordonatorul echipei de proiect. "Lectorii straini vor fi adusi de la cateva universitati europene de renume. Ei vor organiza si o sesiune de formare a 15 experti romani, care sa fie la randul lor lectori pentru functionarii publici, asistandu-i pe profesorii straini", a mai spus Hunink. Cursurile vor viza domeniul politicilor europene, functionarea institutiilor europene si aplicarea legislatiei comunitare in Romania.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.