Introducerea fierului in piine va fi continuata cu o intreaga politica de suplimentare a cantitatii de vitamine si minerale consumate de populatie. In schimb, va fi descurajat consumul de zahar, sare si grasimi.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii (MSP), impreuna cu Organizatia Mondiala a Sanatatii, intentioneaza sa deruleze un program denumit "Plan de Actiune privind Alimentatia si Nutritia", pentru a-i invata pe romani cum sa manince mai sanatos, potrivit unui ordin al ministerului.

Planul este elaborat pentru prevenirea bolilor provocate de alimentatie, cum ar fi obezitatea, diabetul sau afectiunile tiroidiene.

"Scopul programului este sa contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei, in special in grupele vulnerabile, prin prevenirea si scaderea bolilor generate de alimente si de alimentatie", sustin reprezentantii Ministerului Sanatatii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.