Ministerul Educatiei se pregateste sa faca reforma si in gradinite, acest sector fiind "complet ocolit" pana acum, a anuntat, ieri, ministrul Mircea Miclea. El a explicat ca exista calcule care arata ca 1 dolar investit in reforma la nivelul prescolar aduce un castig de 7 dolari, de exemplu, prin reducerea esecului scolar.

Miclea a precizat ca, in Romania, rata esecului scolar este de 12-15 la suta. Ministrul Invatamantului a aratat ca reforma educatiei prescolare va presupune reabilitarea gradinitelor, o noua oferta educationala - care, in prezent, este foarte slaba - si sustinerea parintilor care au copii cu diverse deficiente - de la cele motorii la cele culturale. Miclea a spus ca, in prezent, nu exista o estimare clara a costurilor acestei reforme, dar ele ar putea ajunge la cateva zeci de milioane de dolari. Ministerul Invatamantului a inceput deja sa "reconsidere resursele" si, in plus, va face apel la o finantare a Bancii Mondiale, a mai aratat Mircea Miclea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.