Romanii care vor sa treaca de interviurile ce le pot aduce o cariera in institutiile UE si salarii de peste 2.500 de euro au la dispozitie un ghid de ajutor.

Ghidul practic adresat celor care vor sa concureze pe un post de functionar public european, axat pe reusita la interviuri, a fost lansat ieri de Euroconcurs.ro, fiind si unicul instrument de acest gen din Romania si din UE, potrivit coautoarei Luciana Sandu. Cartea, care poate fi achizitionata la pretul de 20 de lei, explica viitorilor concurenti la ce intrebari sa se astepte din partea comisiei si cum sa se pregateasca pentru ele.

Intirziatii, primii respinsi

Coautorul din partea Comisiei Europene, Charles Groutage, spune ca un astfel de ghid este necesar, in conditiile in care "intr-o singura zi a trebuit sa-i respingem pe toti cei opt candidati, pentru motive cum ar fi intirzierea, imbracaminte necorespunzatoare, prea multa vorbarie sau, dimpotriva, raspunsuri monosilabice si, cel mai grav, lipsa cunostintelor despre UE".

In ghid se mai arata ca romanii trebuie sa vina cu tolba plina la interviu: un CV european si o scrisoare de intentie cit mai convingatoare, pe care sa fie pregatiti sa le sustina cu exemple, informatii despre UE si despre institutia care a scos postul la concurs. Nu in ultimul rind, este nevoie de rabdare pentru a face fata unui interviu de 25-45 de minute.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.