Un studiu facut de francezi in colaborare cu Fundatia Conexiuni din Romania, in perioada primelor zece luni ale anului trecut, arata ca prostituatele romance din Franta au ridicat tara de bastina in topul tarilor ce produc cei mai multi bani - rezultati din practicarea prostitutiei - de pe teritoriul francez.

Romancele se pot lauda, in perioada la care s-a raportat studiul, cu nu mai putin de cinci milioane de euro, bani ce au fost trimisi in Romania. Aceasta realitate, au aratat specialisti din Ministerul Administratiei si Internelor, confirma amploarea fara precedent a traficului cu fiinte umane in scopul exploatarii sexuale, provenite din tari ca Romania, Bulgaria, Ucraina si altele.

Directorul fundatiei, Lenuta Agalita, ne-a declarat ca Franta, la initiativa Uniunii Europene, in colaborare cu Organizatia Internationala pentru Migratie, a organizat mai multe intalniri pentru crearea unei retele multinationale de profesionisti care sa se implice in combaterea traficului de fiinte umane, in cadrul programului AGIS.

In Franta, 40% dintre prostituate sunt romance

Potrivit reprezentantilor Ministerului de Interne francez, tara noastra se afla, la ora actuala, pe locul intai in Europa privind sumele repatriate de catre prostituate. Fireste, grosul banilor ajunge in buzunarul traficantilor. Studiul specialistilor francezi a fost facut "pe un esantion reprezentativ de prostituate romance din Franta". Francezii au mai aratat ca Romania se afla in situatia acestui nedorit record dupa ce, in 2002, tara noastra era pe locul al treilea in Franta, la capitolul bani repatriati si rezultati din exploatarea sexuala a femeilor. In scurt timp, eliminarea vizelor si saracia romanilor au adus castiguri infloritoare traficantilor.

Studiul francezilor nu a monitorizat prostituatele romance din Germania, Italia sau Spania, unde sunt mai multe ca numar. Oricum, se apreciaza ca numarul banilor obtinuti de romance din practicarea prostitutiei peste hotare sare de 25 de milioane de euro.

In Franta, romancele sunt urmate de bulgaroaice, care au trimis acasa trei milioane de euro, in aceeasi perioada la care s-a raportat studiul, si de ucrainence, care au trimis un milion de euro. Specialistii Ministerului de Interne francez au monitorizat sistematic sumele trimise de prostituate sau de traficanti (orice suma ce depasea 70 de euro), sume trimise in general prin sistem Western Union. Politia din Hexagon arata ca au existat situatii in care o persoana a trimis acasa, in aceeasi zi, 100, 200, 300 de euro si chiar 10.000 de euro. In general, clientii romancelor sunt francezi apartinand clasei de mijloc, pentru care 100-200 de euro reprezinta o cheltuiala minora.

In Franta, procentul romancelor identificate ca fiind victime ale exploatarii sexuale a atins incredibilul procent de 40% din totalul prostituatelor de pe teritoriul acestei tari.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.