Presedintele Societatii Romane de Pneumologie sustine ca de cinci ani lipsesc substituentii de nicotina din farmaciile romanesti

Pneumologii din Romania se asteapta ca prezenta pictogramelor "horror" pe pachetele de tigari sa scada macar cu 8% numarul fumatorilor.

Romanii vor si nu prea sa se lase de fumat. Legi exista, dar trebuie aplicate. Cu vointa este mai greu. Chestionati cu privire la interzicerea fumatului in spatiile publice sau restaurante, decizie insusita de o serie de state europene, multi au recunoscut ca nu isi doresc acest lucru.

Studiile arata ca cei mai multi fumatori provin din randul celor cu "dare de mana", insa nici cei cu o situatie materiala precara nu se lasa mai prejos. Principalul motiv incriminat in dependenta de tutun este stresul, o alta boala comuna printre romani. Abia atunci cand sunt "atacati" de bolile care sunt favorizate de tutun, fumatorii se gandesc sa abandoneze acest viciu. Exista peste 25 de afectiuni determinate de fumat.

Din nefericire, efectele negative ale fumatului nu se limiteaza numai la fumator, care inhaleaza numai 15% din fumul provenit de la propria tigara. Restul de 85% ajunge in plamanii celor din jur.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.