Inainte sa scoata aur de la Rosia Montana, compania Gold Corporation trebuie sa raspunda mai intii la cele 5.610 intrebari despre impactul proiectului asupra mediului.
Ministerul Mediului va transmite companiei Gold Corporation toata documentatia strinsa anul trecut in cadrul dezbaterilor publice desfasurate in 14 orase din Romania pe proiectul Rosia Montana, a declarat miercuri secretarul de stat Attila Korodi, secretar de stat in Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA). "Cele 5.610 intrebari vor ajunge la beneficiarul Gold Corporation in format electronic, dar nu stim exact in cit timp vor raspunde, acest termen nefiind stipulat in nici o lege", a declarat secretarul de stat.

Johanna Fritz, coordonator comunicare de la Gold Corporation, a declarat ca nu poate anticipa cit timp va fi necesar pentru a raspunde la intrebari. Dupa ce se vor primi raspunsurile cu solutiile de rezolvare a problemelor semnalate, o comisie de analiza tehnica, formata din reprezentanti ai Guvernului, va analiza si va da un raspuns daca proiectul merge sau nu mai departe.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.